28 iun. 2011

Tinctura de propolis-mod de preparare



la 100 g alcool de 80-86 grade, se adauga 20 g propolis întarit, tinut în frigider. Alcoolul amestecat cu propolis se introduc într-un vas, se încalzeste la 30"C-40"C si se amesteca bine. Aceasta procedura se repeta într-o saptamâna de 6-7 ori Dupa aceea se lasa sa se aseze si se toarna lichidul curat.


Bolile care le vindeca:
1. Toate bolile interne infectioase care duc la stari febrile se trateaza cu 30 picaturi pe zi.
2. La menopauza, timp de un an, 10 picaturi zilnic.
3. La inflamarea prostatei , zilnic 30 picaturi.
4. La hipertensiune, zilnic 30 picaturi, pâna la vindecare.
5. La inflamarea rinichilor si ficatului, zilnic de doua ori câte 40 picaturi, puse într-un pahar cu 100 ml apa calda. Pâna la vindecare.
6. La angina, faringite, gripe sau pentru evitarea unor complicatii, zilnic de doua ori câte 40 picaturi, puse într-un pahar cu 200 ml apa calda si zilnic de mai multe ori, gargara.
7. În cazul ulcerului de stomac sau enterite, zilnic 40 picaturi puse în 100 ml lapte cald. Se bea pe stomacul gol.
8. Bataturi, cheratite se trateaza astfel: înainte de culcare se îmbiba o bucata de vata în tinctura de propolis si se aseaza pe locul dureros, ziua se poate folosi alifia de propolis (Atentie, cheratitele ramân înca dureroase zile întregi).
9. La afectiunile pielii, daca pacientul suporta spirtul, locurile bolnave sunt frecate cu tinctura de propolis. Afectiunile dispar repede (în cazul când spirtul nu este suportat, propolisul trebuie amestecat într-o crema).
10. Dupa barbierit, ne spalam pe fata , în 100 ml apa calda adaugam 40-50 picaturi de tinctura de propolis.
11. În cazul TBC pulmonar, de trei ori pe zi câte 30 picaturi intern, si saptamânal, de doua ori se fac inhalatii cu 100 picaturi de tinctura de propolis la Ľ litru apa fierbinte.
12. Omul beat se poate trezi din betie daca ia 50 picaturi tinctura de propolis în 100 ml apa rece.
13. În boli micotice între degete, locurile bolnave sunt unse cu tinctura de propolis.
14. La dureri de stomac, se recomanda 50 picaturi tinctura de propolis în 100 ml apa. Durerile dispar repede. Compozitia este recomandata si în cazul parazitozelor intestinale, zilnic de doua ori, pe stomacul gol.
15. La durerile de masele, se pune o vata îmbibata cu tinctura de propolis (propolisul curat pus pe gingia dureroasa sau pe maseaua cariata alina durerea si împiedica infectia).
16. În cazul ranilor vechi, se spala rana cu extractie de lipan, apoi se unge de mai multe ori cu tinctura de propolis. Dupa o perioada scurta, edemele si durerile dispar.
17. În cazul arsurilor de gradul 1. Rana trebuie unsa de mai multe ori cu tinctura de propolis. În aceste cazuri se formeaza vezicule.
18. Când medicamentele facute din plante sau materiale sintetice nu dau rezultate. Nu se recomanda în cazul persoanelor alergice. Cei sensibili la propolis nu le folosesc.


Bautura de propolis:
se recomanda mai mult din cauza influentei sale pozitive în prevenirea bolilor în perioadele reci ! Radem 15-20 g propolis solid si îl introducem într-un litru de palinca de buna calitate. Dupa astupare, se agita de mai multe ori. Peste câteva saptamâni se obtine o bautura amaruie, din care se bea un paharel înainte de culcare.

Tinctura de Propolis.
Actiuni: Intern: analgezic, antihemoragic, antifungic, antiseptic al cailor respiratorii medii si superioare, antiseptic intestinal si urinar, antiviral, bacteriostatic si bactericid (anihileaza streptococii, stafilococii, salmonella, proteus), febrifug, regenerant epitelial, stimuleaza procesele de regenerare în ansamblu, stimulent imunitar. Extern: antiinfectios puternic si cu spectru larg, cicatrizant, analgezic, regenerativ epitelial.


Indicatii:

Intern: adenom de prostata (adjuvant), ateroscleroza, boli infectioase însotite de febra, bronsita cronica, cistita, infectii reno-urinare în general, colita acuta si cronica, dureri de gât (traheita, faringita), enterita, febra tifoida (adjuvant), gripa în faza incipienta, guturai, hepatita de toate tipurile (adjuvant), hipertensiune, infectii cu protozoarul Giarda lambria, infectii virale la nivelul intestinului si al tubului digestiv în ansamblu, meningita (adjuvant), nefrita, pielonefrita, prostata, tulburari de menopauza, tuse chintoasa, tuse convulsiva, tuse uscata.

Extern: alunite, amigdalita, cancer mamar (adjuvant), cancer al pielii (adjuvant), eczeme infectioase, faringo-amigdalita, laringita, negi.


Contraindicatii:

alergie la propolis. Pentru a evita fenomenele neplacute, în cazul în care nu stiti daca aveti sau nu intoleranta la propolis, veti face un test aplicându-o mai întâi din abundenta pe o portiune mica din piele, urmarind efectele ce apar. În cazul în care ea nu determina nici un fel de reactii nedorite (mâncarimi, înrosire, iritatie) se poate folosi cu succes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu