16 oct. 2011

Înlocuiţi zahărul cu mierea de albine

În anotimpul rece, frigul de afară ne obligă să consumăm foarte multă energie. De aici nevoia de a mânca mereu ceva dulce. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina tradiţională indiană, vă recomandă câteva soluţii naturale pentru înlocuirea zahărului din alimentaţie.

Gustul dulce este esenţial pentru alimentaţia umană. Avem nevoie de gustul dulce, în cantităţi mai mari sau mai mici, pentru că acesta joacă un rol important în procesul de formare şi dezvoltare a ţesuturilor.

De asemenea, este cel mai hrănitor dintre gusturi, iar în plan emoţional conferă mulţumire şi chiar senzaţia de fericire.

90% din alimentele pe care le consumăm au gustul predominat dulce. Din păcate, avem tendinţa de a „îmbunătăţi” acest gust cu zahăr, sare, piper, oţet şi alte mirodenii.

Dacă ne dorim însă un regim de viaţă sănătos, trebuie să renunţăm la gusturile tari şi să ne educăm gustul spre alimente pure, cu gustul lor mai puţin intens, mai puţin agresiv, aşa cum au fost ele create de natură.

Prin urmare, este indicat să alegem, în locul dulciurilor rafinate, fructele dulci, precum bananele, strugurii, stafidele, smochinele, perele, curmalele, dar şi unele legume care au gustul predominant dulce, ca morcovii sau sfecla roşie.

De asemenea, ar fi bine să înlocuiţi zahărul cu mierea de albine. Aceasta din urmă, folosită în stare proaspătă, neprelucrată termic, reprezintă cel mai bun îndulcitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu