Folosita ca aliment timp de mii de ani, mierea si-a dovedit din plin calitatile terapeutice si nu exista cultura în care sa nu fi aparut vorbe de duh legate de tineretea vesnica pe care ea o ofera consumatorilor ei.
25 mar. 2013
Salata de varza rosie cu miere si linte
Un gust minunat si o reteta usoara: salata de varza rosie cu miere si linte.
Ingrediente
200 g de linte
l500 g de varza rosie
doua linguri de miere
5 linguri otet de vin rosu
o lingura de suc de mere
un varf de cutit ienibahar macinat
un varf de cutit cuisoare macinate
un varf de cutit scortisoara macinata
o lingura de ulei
100 g miez de nuca
un mar rosu
suc de lamaie
100 g Roquefort
sare, piper
Mod de preparare
Fierbe lintea in apa fara sare 40-45 de minute.
Curata varza pe care o tai apoi sferturi si indepartezi cotorul. Toaca varza, pune-o intr-un castron si se opareste-o cu apa. Las-o sa se inmoaie 5 minute, apoi las-o sa se scurga.
Amesteca otetul cu suc de mere si miere si adauga mirodeniile.
Inglobeaza uleiul, cu un tel.
Prajeste nucile, lasa-le sa se raceasca si toaca-le.
Spala marul, curata-l si taie-l felii. Stropeste-l cu suc de lamaie.
Curata cascavalul de coaja si taie-l cuburi.
Lasa sa se scurga si sa se raceasca lintea.
Amesteca impreuna cu varza, merele si vinegreta si lasa sa se patrundă 20 de minute.
Condimenteaza salata salata de varza rosie cu miere si linte, dupa care poate fi servita.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu